3ο συνέδριο Τραπεζών Τροφίμων

Πραγματοποιηθηκε στην Αθήνα το 3ο συνέδριο Τραπεζών Τροφίμων  που διοργανωσε η Τρ.Τροφ.Αθηνων και συμμετείχαν οι εκπρόσωποι από τη Θεσσαλονίκη,Θεσσαλία,Δράμα,Ήπειρο,Κρήτη,Πάτρα.Επίσης συμμετειχε και  η Ομοσπονδια Τραπεζών Τροφίμων Ευρωπης (FEBA) με την Γ.Γραμματέα Angela Frigo.Απηύθυνε χαιρετισμό η κα Σοφία Ζαχαράκη,Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.
Βασικά θέματα του συνεδρίου ήταν η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των Τραπεζών Τροφίμων, και η συνεργασία με τις εταιρείες τροφίμων, άλλες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και το κράτος. Τα υψηλά επίπεδα σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα επιταχύνουν την κλιματική αλλαγή, ενώ οι διεθνείς εξελίξεις των τελευταίων ετών επιβαρύνουν την επισιτιστική ανασφάλεια. Η λειτουργία των Τραπεζών Τροφίμων συμβάλλει για την προστασία του περιβάλλοντος, και την κοινωνική συνοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι εταιρειών τροφίμων  προκειμένου να γνωρίσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τους εκπροσώπους των επτά Τραπεζών Τροφίμων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ενδιαφέρουσα παρουσίαση του κ. Δημήτρη Νέντα, Γεν. Διευθυντή Τράπεζας Τροφίμων, της Ετήσιας Έρευνας, που πραγματοποίησε η Τράπεζα Τροφίμων, για την επισιτιστική ανασφάλεια στον γενικό πληθυσμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *